fredag 31 mars 2006

Nej Nej Nej ! Vinter & Isbjörnar Go Home !


Undanskuffade vårkännslor, dödade av morgonens snöfall... Väcktes bryskt till en vit & kall verklighet. Å jag som just börjat sjunga ut min kärlek till den vita färgen... den kändes så varm igår, idag behöver jag en bubbeljacka när jag ser vitt...

torsdag 30 mars 2006

Våren är här, Dax för mig att börja Fria !

Om jag gifter mig med Lee Hazlewood, så kommer han att få heta Lee Lee !!! Jäklar va snyggt ! Eller skulle det förkortas till det inte lika fantastiska Lelle.... man går här i färgångorna & fundrar....

Litet önskas Mindre ...


Tänk om mina hyllor i mitt lilla bibliotek var såhär små.... skulle färgen trorligen räcka låååångt. Måste nog ner o terrorisera min färgaffär alldeles snart igen....

onsdag 29 mars 2006

Röklös

Irroterad, rastlös , godis-sug......... & tänker på general-portion mellan varven.

Åskmålning............



Nya gula piller med fiskolja, träning, sommartid, inga cigg på 4 dagar & bra sömn verkar ha gjort mig till en pigg & glad männsika igen.... skitskumt... har nästan min gamla fina energi tillbax...
Men denna morgon väcktes jag till ilska... Jag bara måste få börja dagen med att dricka kaffe i lugn & ro innan jag kan hantera andra människors snurrerier i min foajé (jag har döpt om hallen), nu bara östes det konstig energi över mitt nyvakna jag. Blev tvungen att dra till färgaffären & få lite perspektiv & positiv kraft av mina favorit gubbar & gummor där, & det slutade med att jag fick billig färg & gick därifrån med hoppsa-steg. Hem igen & ser till att hjälpen går hem så att jag får måla själv.
Det jag är mest förvånad över nu är att jag inte köpte cigg på vägen till färgaffärn.... & hur funkar egentligen dom där gula fiskpillrerna som jag fick av Nalinski, dom verkar vara uppiggande eller nått... Så, nu har jag lugnat ner mej lite & ska in i målarångorna så det det bara ryker om det....
Hade jag bara haft en cigarr........

tisdag 28 mars 2006

Vitt Vitt Vitt Vitt Vitt Vitt i Mitt Bibliotek !


Så här skulle det se ut i mitt Bibliotek nu OM det var ett sovrum.... men det är det nu inte, så... ja det är vitt iallafall, & det blev visst oljefärg i taket så det luktar här så jag blir alldeles snurrig.. Det kommer bli så bra så bra! OOOOerhört bra för mingelfester kommer det att bli därinne på min ära, ett par lager vit färg på hyllorna bara så kommer inbjudningarna att dåna ut till de närmast sörjande..
Jag är bara rädd för cigarrerna... att jag ska trilla dit nu när jag inte rökt på 3 dagar.... kan det vara så att jag fixar party bara för att få en anledning att puffa lite tobak kanske.... Sedan blir det ju ny mingel-vingel tillställning när hallen är klar... det gäller att fixa så många fester som möjligt där det ingår cigarrer..... minst ett mingel i veckan!!!! Välkomna!!! ( ta med cigarr!)

måndag 27 mars 2006

Energi Påslags Inslags Dag

Lyckades avstyra sällskapet hemma idag, lyckat lyckat lyckat! Fick tid till & massor gjort. Det går nu att se att det kan bli invigning i det nya Biblioteket mycket snart. Måste snarast inhandla portvin & cigarrer! Jag läääääääängtar!!! Lyckliga dom av Er som får en inbjudan va ..... & så träning idag... jag vill bli staaaark!!!

Alla-Balla-Ex-Kex-Dagen

Ibland kan man undra varför man inte undrar lite oftare, & ibland kan man undra varför man undrade över helt självklara ting. Nu såg jag när jag såg dig idag, att jag hade hoppats på ett under, under den tiden, men jag ville ju bara underbart!

söndag 26 mars 2006

Video Morgon !


Blev en sväng på Söder igår, ett ruggit trångt hak först, & sedan ett annat där vi fick plats å sitta, nu har jag hängt i den stadsdelen flera dar på raken... brukar inte .. alls va där... har inte ångrat mej det minsta!
Jag har fått så mycket saker den senaste veckan, jag blir så glad, att det finns så gulliga människor! Igår fick jag ett SL kort som räcker i 3 dagar till, så att ja inte ska hänga hela tiden i mina egna kvarter antar jag.. & så fick jag ett träningskort, så att jag ska bli stark & snygg antar jag ... Hearra Sivdni ! Alltså det lönar sig att vara snäll vad det verkar!
Kollade Pistvakt till frukosten, lite lagom underhållning så här en söndags morgon.. jag är ju lite kär i Lennart Jähkel, så det kunde ju inte gå fel lixom, var väl egentligen inte världens bästa rulle, men men inte världens sämsta heller.
Dagens Tack går till min självutnämda PT, skvaller & allvar & skratt !

lördag 25 mars 2006

Kolla ! Taket Faller Ner I Hallen !!!

Såhär såg mitt halltak ut i går, idag är näääästan all jävla färg borta, faaaaaaaaaaantastiskt!!! Jag rev ner flera kilo imorse... & smetade på med mer tapetklister... Aj lav tapetklister! Hittade ett superbilligt & bra fik vid St Eriksplan där vi grundade innan dagens lyxträning på andra sidan bron, festade till sen med en coca cola, ruggigt gott. Ska ladda med en videofilm (nej jag har ingen DVD spelare) innan jag bestämmer mig om det nån sväng ut på byn ikväll... känner mig laddad... men då kanske man ska låta bli.... eller inte..... en liten sväng bara... till & börja med... iallafall... hmmm

Plannja i Final !


Fredags basketen i Rinkeby var en dröm! Det var många år sen jag var där i Rinkeby, jag minns att ja köpte en galet blinkande tingest som jag satte på väggen & använde som nån slags epilepsiframkallande discobelysning där i nån kul shop.Vinsten firades i lilla baren med dom roliga lamporna & dom ruggit fula väggarna... & hip hop.
Jag ringer dig imorrn Mm, så får vi se om vi kan stråla samman nånstans då....

fredag 24 mars 2006

Grattis Lillebror!!!

Hipp Hipp Hurra för lillebror idag!!! Grattis på födelsedagen, & tack för att du bjöd mig på tårta till frukost!

torsdag 23 mars 2006

Present !

Armband som jag fick i present igår, ollu giitu LM !! Dessutom fick jag nått skumt te i påsar... har inte testat än, men det skulle visst vara uppiggande, så jag borde druckit masssor idag.. ruggit seg har jag varit, & "huset" varit fullt av vänner med olika projekt i olika omgångar. Tack för att ni stod ut med att jag var så "väck"!! God rabarberpaj blev jag bjuden på, & sedan pizza.. & imorrn fyller lillebror år, jag hade nästan glömt bort det... måste hitta på nått najs..
Jag håller tummarna för dig som behövde en utväg igår! Alla tummar ! Lösningsmedlet kanske faktiskt finns!!!

En Akt av Makt ???????

Mycket har stötts & blötts, fick höra att jag kanske hade en Uber-kris, som skulle kunna vara en förnekad identitetskris, fast jag är tveksam, fast det skulle kanske åxå kunna vara del i krisen... enligt LM. Jag vill ju bara inte engagera mig i den här gruppen alls, vara independent totally, utanför & kunna vara lite här & där när jag själv vill!!!

onsdag 22 mars 2006

Virrig Snurrig..... eller Blasé...

Men hallå!!!!!! Nu måste jag bara erkänna en .... pinsam händelse.... alldeles nyss tog jag en dusch, den första på 4 dagar.. men det är inte det som är pinsamt... konstigt nog, utan att jag tvättade håret trodde jag.... det var bara det att jag glömde bort att använda shampoo...... märkte jag nu, håret är typ fortfarande fullt med byggdamm blandat med fett.... & nu orkar jag inte tvätta det igen.... glad i min misär är jag, tralllallla !

Blasé... eller på väg mot Utbrottet..


Inte så kul att vara så blasé som jag har kännt mej ett tag nu, jag skulle bara vilja explodera, eller åtminstånne reagera litegrand. Nu är det mest bara ett irroterande evigt motlut i sikte ju... Det är extremt motbjudade att möta människor som vägrar eller inte vill höra vad det är jag säger.

tisdag 21 mars 2006

Kaffe & Bubbelvatten & Spa-Sandwish & Trådlöst


Flydde lite irroterad till ett fik, Mojo, träffade C, väldigt najs! Gott-gott kaffe! Blir bara bra av att träffa C ! Satt & bubblade, & när C, gick så kom V & F in. Det upptäcktes att det finns trådlöstnätverk på Mojo så V fiskade upp datorn & snurrade runt.
Litet telefonkalas med körsbärsvin blev det hemma sen & en mandelskorpa till... Så gott så gott!

L8-Lee Collection !

Kom Igen Våren!!!! Du Kan Få Komma Nu !!!!


Vitsippor & ni andra, det vore kul att se er snart! Jag behöver ett snabbt slut på den här vintern nu, mitt tålamod är slut, vill inte längre, näää! Det hjälper inte att det är solsken nu, jag vill bara att det ska vara barmark & varmt & blommor & fjärlillar!!! Tänk att få känna doften av varm nylaggd assfallt...

måndag 20 mars 2006

Lär Er Samiska Vettja !



Nya läroböcker på nordsamiska har kommit, & en jättebra webbplats: Gulahalan där man kan kika in på & lära sig massor, riktigt bra verkar det vara! Bara att gå in & lyssna & lära sig, ta chansen NU!!!!!!!!!

Heavenly !!!!!



Var är du?? Har du flyttat till Jämtland nu?? Jag har saknat dig !!

söndag 19 mars 2006

Ond Cirkel..... eller God ???

Jag börjar nästan bli orolig för mej själv, tänk om jag gått och blivit morgon-människa.. skulle vara ett hårt slag för mej verkligen...har alltid varit anti morgnar, älskar nätterna.... men nu, uppe 07.09 i morse igen & drack kaffe med den sissta gästen, & nu är väl tvätten klar åxå...
Kan åxå vara så att om man går & lägger sig före 24, ja då vaknar man tidigt, & så blir man trött på kvällen, så att man vill gå & lägga sig tidigare & inte följa med ut en Lördagkväll & så vaknar man tidigt & ja.... en Ond Cirkel liksom.... ja eller en God Cirkel.... det beror på hur man ser på det hela..
Jag har vissa fördommar om att det goda skulle vara detsamma som tråkigt i det här sammanhanget, & tråkigt är likamed farligt för mej... fast det var jävligt skönt att vara tråkig igårkväll, även om jag nästan hakade på, & ännu skönare att jag vara tråkig igårkväll är det idag !!! Ääähh, nu drar jag ut på promenix...
Jag måste våga vara tråkigare... inte så lätt för mej alltid...

lördag 18 mars 2006

I Väntan På Träningsvärken !

Häääärligt, just kommit hem från Gymmet.. lördag, klockan är typ 12, känner mej äckligt pigg, inte alls dumt, ska softa på soffan mé lite kaffe medans träningskompisen duschar. Fyy Faan va jag känner mig asbraaaaaaa!!!!!!!!!

Norrut Genom Stockholm City !




Kiruna-killarna hade en heldag på stan igår, med vildmarks-mässa & en massa shopping, pendeltåg, tunnelbana och en massa annat. Trötta & glada kom dom tillbax & började planera för en fredax-barrunda i city. Helst verkade dom vilja till Spybar, för att leta upp nån prinsessa, ... som tur var somnade en på soffan & den andra verkade åxå lätt slut efter dagens vandring i asfaltsdjungeln, så det blev hemmakväll med kaffe & torrkött istället. Såå skönt tyckte jag, som ogärna går ut nere på ställena vid Stureplan, nätack.
Vid 7 tiden i morse stod kaffet på bordet, bara för mig att gå till dukat bord & käka frukost, gott gott gott! Nu har den ena åkt till Älvsjö för att jobbba på mässan & de 2 "ungdommarna" hoppade in i ny-bilen för att kryssa ut ur Stockholm, Norrut Norrut Norrut, hem till mamma...
Lördagsmorgon i Stockholm, tidigt & trevligt, jag tror faktiskt dom kommer våga sig tillbaka hit till Stor-byn, inte så djävla långt från Kebnekaise egentligen!!

fredag 17 mars 2006

Fisk-Skärbräda Från Saloonen !



Gick till S&S med Kiruna gänget, där fick jag en skärbräda av bar-snubben... jag blev så glad så det var inte klokt, ja när jag såg brädan i morse så blev jag superglad igen... fast idag såg jag att det stod "Fisk" på den, så då blev jag bara normalt glad för den.. ska slipa ner den idag så blir den apsnygg!!!!!!!

Träffade på O, utanför baren när han var påväg hem från sin dagliga långpromenad, så Kiruna människorna fick träffa en annan Kiruna människa....då blev dom så glada såå... konstigt, det är liksom bara sånt folk dom vill träffa här... dom kommer direkt från "vildmarken" & nu har dom just stuckit iväg till Älvsjö..... på Vildmarksmässa!!!!!!????

Ja käranån... & tidigt går dom upp åxå, vid 6-tiden tittade jag upp, & då satt dom redan med kaffekopparna i handen & viskade, jag somnade givetvis om, vaknade några timmar senare & dom sitter i samma possesioner tyssta med kaffet.... & oroar sig för hur dom ska hitta ut ur Stockholm med nya bilen som den ena köpte här i gårkväll.

torsdag 16 mars 2006

Buorre Iđit ! Första Mannen På Plats !

Ja då var den första jeppen här, kaffe, slänga in packningen, trevligt & så gick han ut på stan för att kolla upp McDonalds. Nu har jag slipmaskinen för mej själv hela dagen & lillebror drog till föräldrarna, ska bli spännande å se om dom andra dyker upp... å vad d é för ena...

onsdag 15 mars 2006

Kiruna Flyttar....... Till Stockholm.... ...Imorgon !

Först en... och sedan tydligen 2 till, ja det verkar nästan som om Kiruna flyttar söderut imorgon in i min galet mittiombyggnationen & dammiga lägenhet... iallafall över helgen... idag ska jag krypa ner i min, med kläder & böcker överbelammrade säng innan kl 23 !

Rök & Damm i "Biblioteket"





Borde kanske ha nånslags munnskydd... men då får jag ju inte den här intressanta överhesa rösten som jag har lagt mej till med nu i reparationseran... å chokladciggens tidevarv...förstås...

tisdag 14 mars 2006

Maläten Hela Dagen !


Seg hela dagen, skulle tränat, men låg på golvet o snackade med träningskompisen som låg i soffan & kved. God middag med Rudiegirl som kom efter sin träning, folk har blitt så galet hurtiga... Ska försöka lägga mej innan kl. 24 idag... kan gå... 20 minuter kvar nu... buorre idja !!

Gå Hit & Dit på Samiska !


Gatukorsning har jag glömt på samiska, fast jag fick säga det säkert 15 gånger igår när vägbeskrivning kom på tapeten.
Igår:
  • Ge mig kaffe
  • Gå rakt fram, sväng vänster vid sjukstugan
  • Jag har svarta strumpor på mig

Avlönas som vanligt av MrX med vin på Tranan, där ung blev äldre & vatten vältes ut. En bar senare kommer ögonen i centrum såpass att vatten fick beställas in. Hur kunde klockan bli 03? Jättetrevligt, javisst, men väl hemma fick jag rolla på tapetklister i halltaket innan jag somnade, nu börjar färgen rasa ner, det är ett mirakel!!! Limfärg i tak är annars ett gissel!

måndag 13 mars 2006

Sunshine Girl !


Solskenspromenaden avslutades med afrikanskt bjudkaffe i pappersmugg, så gott man kan ha, utan socker . Jag näranog kännde våren knacka mej på axeln hela vägen. Sol Sol Sol Sol, fy satan vad jag älskar solen! Särskillt när den är blå såhär....

söndag 12 mars 2006

Efektfull Efterrätt !


Glass med hammarkrossad choklad, körsbär inlagda i rom & så körsbärsvin på fick jag igår.

lördag 11 mars 2006

Lite skojj:

Det här är najs att kolla in!

Present !

Jag fick en fin födelsedaxpresent för några veckor sen!

fredag 10 mars 2006

Snart Snart Snart


Väntar Väntar Väntar Väntar Väntar Väntar
Kaffe Kaffe Kaffe
Snart kommer kamerakvinnan, jag vet att hon har bakat...

torsdag 9 mars 2006

Nya Färger !

Kände stort behov av att byta lite stil på den här sidan, nu blev det såhär, ett tag iallafall..

Ont Ont Ont !

En molande smärta har satt sig i axlarna, darrar i låren på väg till morgonkaffet, ländryggen har talat om att den finns.
Hur kan det vara så skönt att ha ont

onsdag 8 mars 2006

Spackel, Tapetklister, Cigg & Gym !

Okej, jag kan säga att jag klarade typ 1 timma med spackel innan jag gick & köpte cigg, inget konstigt med det egentligen. Det konstiga kanske började med att jag geggade tapetklister i taket på ett ställe & limmade fast en väv bit på ett annat... för att sedan åka iväg till gymmet!!!! Alltså, nu snackar vi om att det typ var 10 år sen sisst jag bevistade ett sånt ställe... & det var kul!! Jag är förvånad... och blev törstig... hamnade på Metro och tog en Loka & kände mej extremt nöjd i en röd fotölj! Nu ser jag att tapetklistret verkar ha gjort nytta åxå, färgen verkar låssna rätt bra.. synd att man inte kan börja skrapa ner skiten mitt i natten!

I väntan på spackel-mannen...



Redo för en dag med vinkelslipen nu... hoppas att dammet gör att jag inte kommer att sakna ciggaretterna, borde ju bli lika hes med det ena som med det andra... lite magstarkt att testa idag, jag vet ju att mitt humör kan bli riktigt vidrigt när ja slutar med nikotinet, vi får se hur spackelmannen står ut...

tisdag 7 mars 2006

Ähh lägg av nu !



Basket igen, förlust för Plannja igen, trotts att A, inte tog på sig den snygga gröna oturs-tröjjan och Håkan Larsson sprang som en tok, så blev det 08Stockholm som vann, nä jag tror jag har valt fel lag! Tror jag ska sluta min korta bana som sportintresserad nu! Jag är besviken, det här var sista gången!
Mitt hem har varit fotostudio under denna virriga dag , och mera sånt blir det på fredag, dessutom köpte jag en skrivare, nu börjar det likna nått här. Tyvärr blir det hantverkar-dag imorrn, så allt kommer väl att damma ihop nu igen... fast det blir ju säkert bra sedan... vilket år som helst...

Fråga Mig på Samiska !


Gästspelade på en kurs i samiska igår, betalningen blev en barrunda. En elev frågar:

  • Har du säng?
  • Hur stor säng har du?
  • Vart ska du gå efter kursen?
  • Ska du dricka brännvin där?

Gubbigt värre på min ära, jag hade kunnat svara på helt andra grejjer, typ: varför är Rosie Thomas så bra?, eller när föddes Elvis (fast det kommer jag ju inte ihåg). Ingen vågade fråga hur gammal jag är, eller så brydde dom sig inte, men min glädje av att kunna säga 39 på samiska gjorde att jag sa det iallafall (38 kom jag aldrig ihåg, inte alls dumt att bli äldre!) .

måndag 6 mars 2006

Synligt !



Bävern är fångad... Vetskapen finns både här och där... Nu är det bara att skaka av sig... Glömskan är ändå snabb... Kanske...

söndag 5 mars 2006

Problematik Teknik !


Telefonsamtal:

  • Hur kommer man ut på nätet om man inte snålsurfar då?
  • Det finns väl modem inbyggt liksom
  • I bilen menar du, eller måste man köpa ny?
  • Bil? Nä alltså nu menar jag hemma, eller i datorn
  • Du menar att det ska gå att surfa via vanliga telefonen då alltså?
  • Ja man kan väl sätta en vanlig backelit-telefon på ett USB minne och tejpa fast på huvudet , så att man slipper köpa headset?
  • Jo, och binda fast en bricka på magen så att man kan gå runt med datorn. Som en bakvänd mes eller vad det heter, blir ju mobilt
  • Kan man koppla den där snabbtelefonen via floppydiscen här?
  • Nä inte utan en adapter tror jag
  • Hur blir det med den där kaffekoppsvärmaren som man kunde koppla till USB-porten om man går omkring? Finns det stänk & skvalpskydd tror du?
  • Finns det inte så bygger vi om den!

Med vissa människor är allting möjligt! (Det är ju med dom "vissa" som jag vill leka, kan jag inte förstå det!) Om man bara tar omvägen via dom gamla beprövade komunikations-medlen kan tillochmed jag ibland tro mej förstå hur vi komunicerar idag...

Hes & Härlig Söndag


Äntligen.. hyllbyggeriett avslutades tillfälligt igår eftermmiddag, kommer bli apsnyggt när det väl blir klart, men inget borr & såg nu på några dagar. Nu denna plan:

  • Sopa
  • Städa
  • Tvätta... kanske...

Tog en sväng med R, till Tranan igår, länge sen jag var där, extremt gott att skölja ner byggdammet med några öl... blev några förmånga cigg åxå, hesheten är total, tur att jag inte har någon att sjunga för idag (eller synd kanske). Kan ungen i trapphuset hålla käften nu!!! Om jag inte vore så hes skulle jag gå ut och skrika ikapp...

lördag 4 mars 2006

Misslyckad Snålsurfare med blått finger


Besvikelsen stod som spön i backen när vi inte hittade nån att snålsurfa på igår, med tomma blickar stirrade vi ut mot dessa ogina grannar som inte ville släppa ut oss i natten.
I lånade tofflor gick jag ut på en ballkong för att röka, där lyckades jag först klämma ett av mina fingrar blått och sedan närapå studsade jag nerför trappan med snö & is under fötterna på vägen in... Idag har ja en blå långfingernagel.
Pessimistiskt lättroade lät vi godispåsen trösta, och jag blev lite lättad av att upptäcka att även andra har sprickor i taket...

Hyllbyggeriet nu... såga dessa lister... hoppas grannarna ska bli ordentligt väckta!

fredag 3 mars 2006

"Matnyttigt" på Samiska

Ett ställe att tipsa om samiska sexord, eller kanske lära sig några:

Victorias blogg

Kolla vettja !

torsdag 2 mars 2006

Kolla in detta !

http://strategierforoverlevnad.blogspot.com/2006/03/on-tour.html

Förlorare i Fryshuset


Jag är fortfarande förundrad över att jag kan tänka mej att gå o kolla på basket, fast det är ju inte riktigt lika kul när dom förlorar, hade lite problem med att välja vilket jag skulle hålla på idag... 08 Stockholm eller Plannja.... jag valde tyvärr Plannja för dom förlorade....
Premiär för trängselskatts betalning blev det på vägen hem, men jag måste tydligen gå och betala lite mer imorrn.. är rädd för att jag kommer glömma bort det nu när nyhetens behag försvunnit helt.

Tillbax till mitt liv utan bil...


Saknaden efter bilen är redan efter bara någon timme påträngande... kändes extremt överjävligt att behöva ta pendeltåget tillbax till stan när jag lämnat bilen hos föräldrarna. Musiken låter så mycket bättre när man kör, och man kan få se så många byggvaruhus. Jag har haft 3 dagar med himmel och helvette: bilkörning och slipdamm...
... Nu finns bara trängselavgiften kvar

onsdag 1 mars 2006

Näs-spån & säng-rokad

Har haft en näradöden upplevelse instängd i ett mycket liitet rum med cirkelsåg.. trodde aldrig att det kunde sammlas så mycket damm i min näsa, ja inte bara där förresten.. jag lever nu i en dimma av finkornigt sågspån och har en trängande värk i huvudet...

IKEA idag igen !!! O, köpte en säng... levererade den... tog O:s gamla säng till lille-bror och lille-brors gamla till V.. själv vill jag inte byta, jag har världens bästa, omringad av böckerna...

Trött, sliten & uppgiven