torsdag 28 december 2006

The Feeling Is Stong !

Jag och Beata gjorde T-shirts med detta tryck (bl a) som vi hade i souvernir-shopen på Elviskonserten vi roddade på i Midsommarkransen... här borde det komma ett årtal.. men jag minns inte.. typ 10 år sen kanske... men ...
The Feeling Is Still Stong !

Här Har Jag Hittat Ett Flödeschemama Över Gårdagens Stora Gåta :

Känns tryggt att det finns andra som reder ut begreppen på riktigt... skönt att se att andra ägnar sig åt helt onödiga saker.... inte bara jag....
.
& så vill jag passa på att credda Rudiegirl för att hon lyckades googla fram Don Benechis namn på mobilen under middagen! Utan henne hade många brutit ihop... eller så gör vi det därför..

onsdag 27 december 2006

Ååå En Sån Dag !


Idag vill jag bara fira Heavenly hela dagen !

High Five, Hip-Hop Herreys !
Fast kanske hellre lite Bossa-nova-ye ye !

.

/ din Lovely...

tisdag 26 december 2006

Madonna Med Gittarr !

Hade TVn på igår medans jag försökte tillfriskna från Julaftonens härligheter.. & jag måste bara säga att Madonna showen som flimmrade förbi var hysteriskt snygg, Åkerlund är inte så pjåkig alls! När hon spelade gittarr i NY... då var hon bara så överjävligt cool ! Allt var bara så snyggt.. hon .. gittarren ... scenen ... ja allt ! Kul

måndag 25 december 2006

Allsång ända in på småtimmarna.... & jul-Norén.. fast jag var bara publik..

När jag får vingla hemåt strax efter kl fem på juldaxmorronen... & ny musik har skapats.... & jag trallar på den.... I wannaaa gooooo moooooonooooooooooooo ! .... glad över att det var andra som fick flippa ut iår... ja då börjar jag banne mej nästan tro på han .... Tompten..
.
..... & den detornerade bomben iår bestod i att... en mycket yngre flickvän (klädd helt i tomterött)... till en mycket äldre båtägare (med bister uppsyn & tillika vän till värden).. vill leka en lek... typ pest eller kolera.... & efter några inte alltför galna val så kommer någon på en fråga(han som även ställde mig frågan -vilka av dom här snubbarnas ex är du då.... ååå faan du är lixom här endå... coolt!)... nå frågan lydde som såhär: Om du måste välja mellan din flickvän & din träbåt, vad väljler du då?... & den äldre båtägaren svarar.... ingenting alls... vilket får den mycket yngre flickvännen att (mycket passande för årstiden) se rött....
.
Ja & sen var cirkusen igång... många turer blev det... som en Julaftonsfars.. från första parkett var jag med om, det smälldes i dörrar... folk & hundar kom & gick.... & mitt eget liv tedde sig utomordentligt harmoniskt..... ( som om jag nåååågonsin trott något annat...)

lördag 23 december 2006

fredag 22 december 2006

Nyttiga Ord På Samiska I Dessa Tider

  • Juovlamánnu ......- December
  • Juovlastállu..........- jultomten
  • Juovlaskeaŋka..... - Julklapp
  • Juovlagoarta....... - Julkort
  • Oastit.................. - Köpa
  • Vuordit............... - Vänta
  • Sávvat................. - Önska
  • Rahpat................ - Öppna

torsdag 21 december 2006

Jag Fick En Julklapp Igår..

En ljuslykta med en röd kronhjort på, lyser nu upp min tillvaro i köket... nä jag menar biston.. så mysigt sååå !

Idag Fick Jag Höra.....

Guldtanden som jag tyckte jag fick betala dyrt för... den var visst ett riktigt kap! Kompisen, vars pappa är tandläkare.. sa så... å då måste det ju va sant ! Billigt & snyggt & hållbart & räcker länge.... Ett kap alltå !

tisdag 19 december 2006

måndag 18 december 2006

KMS - Snyggt Omslag ! Både Bak & Fram !

Framsidan

Baksidan

Spelningen i lördax på ETC

Skumt I City...

Kan man få för sig att allt är mycket skummare än det är... bara för att man har fantiserat om skummisar hela dagen... på en liten kvälls promenad alldelel nyss verkade precis alla ha nått skumt för sig.. det började med att ljudet av typ ett järnrör som slogs i nått... & så hittades en pirra under en bil.. & så en säck med dokument...sedan vimlade det av olika skumma personer & poliser & väktare & jag vet inte vad.. allt detta blandades i mitt huvud med en helt annan story.. om tappade USB-minnen i Kiruna... galna tanter... & kusiner på rymmen... kan allt bara vatt inbildning... nu kan jag inte sova..

söndag 17 december 2006

Solen skiner !!!!

High Hair med luggen uppkammad i en bååååge !

lördag 16 december 2006

This Blogg is ......nä nä nä.. HAS now moved to Beta !

Joooo.... Nu har jag flyttat över till Beta... verkar helt OK.. men.... fixar bara inte att ha orange när man hoovrar över länkarna... hooovrarna verkar sitta ihop med inläggets titel... & den vill jag inte alls ha i orange.. nej nej ! men annars har jag överlevt flytten... var ju lite (överdrivet) rädd för nån annalkande tvångsförflyttning.. (historen har väl skrämt upp mig i onödan över vokabulären..)... så jag bara drog... & jag skiter i att undra om det var bättre förr... jag tror det är bra som faan att flytta.... bara inte till söder....
.
Dessutom... måste jag fortsätta försöka få till bloggtitteln... den måste fan bli större! Men jag vet att Maria är är fena på att nosa upp den bästa medicinen för sånthär... snart.... snart ..

onsdag 13 december 2006

Det Där Med Lucia Har Gått Mig Totalt Föörbi !

Ingen som lussade, ingen lussebulle & inget glitter.... Fast jag fick pepparkakor & Morots-soppa hos Rudiegirl till middag.. mums... & jag är övertygad om att det var bättre än att träffa Lucia... & så har Spök-Möllan från Roadtripen i somras blivit tryckt i stooorformat... & nu borde jag läsa... massor.. Uppsala hägrar på fredag...

tisdag 12 december 2006

Shiiiiit !!! Jag Har Fått En Bra Idé !!!!!!!!

Synd bara att den är lite hemlig ....va !!!

söndag 10 december 2006

Dagens Ord :

luhča - diarré
luhčut - ha diarré
šliivvidit - dreggla
Obs! dessa ord har faktiskt ingen koppling till min dagsform.

Tunnelbana :

Eatnanvuloš vai Baktesisgeaidnutoga
Typ
Underground or Subway
eller helt enkelt
Metro

lördag 9 december 2006

Jag Har Inga Rena Klääääder !

Eller iallafall inte en enda ren strumpa.... hur kan det komma sig..... tur att det fanns tid i tvättstugan nu på morgonen.... annars hade jag vatt tvungen att gå ut & handla... Fast jag känner att jag ändå måste ut en sväng å shoppa lite... smöret är nämligenslut... & jag har blivit lite nyfiken på en veteost som ska finnas i hötorgshallen... så det blir nog att dra ut en sväng medans tvätten torkar....
Att göra idag:
  • Tvätta (det gör jag redan
  • Städa
  • Handla mat på vivo eller konsum
  • Gå till Hötorgshallen & kolla in veteosten bl a
  • Rensa upp bland alla papper & räkningar som ligger på bordet
  • Medmerara medmera medmera

Men först lite mer kaffe bara..... sen kan jag sätta igång.... kanske...

fredag 8 december 2006

Fan & Hans Moster... eller.. !

Igår var jag på teater & såg Jösses Flickor med en vän.... det var en kväll som egentligen var vikt för samiska studier, men när vännen ringde & lockade med fribiljetter så var jag inte sen att haka på.. det finns ju tid att plugga senare på kvällen tänkte jag stilla.. kan ju inte va mer än typ en timmes föreställning.. Vad jag inte visste var att pjäsen var en mastodont-variant på 4 timmar!!!
Första akten verkade vara en variant på original-pjäsen från 74, den behandlade satans viktig historia... känns absurt att det inte alltid funnits rösträtt & rätt till fri abort för kvinnor.. fyy faan !Men snälla nån, inte behöver jag se 2 timmar av en gammal pjäs bara för det.. nej nej , lite Fast Forward, snabbgenomgång hade jag uppskattat! I andra akten tar en dotter-dotter oss med framåt i tiden till typ idag.. från jösses flickor till jösses fittor , & nu är jag mer itresserad, även om jag inte riktigt pallar med sångerna i den här akten heller... det är inte min grej... Flera kul poänger, & tiden gick fortare än i första akten... Jag hade råkat köpa med mej laktosfri, sockerfri & fettfri choklad åxå... man kan ju undra var chokladen blev av... inte så god men jag smaskade i mej under föreställningen, det gäller att fylla på med näring när man sitter på teatern en halv arbetsdag & förkovrar sig i kvinnornas rättighets-historia!
Jag lovar att jag kan köra en riktigt bra, men mycket kortare en-kvinnas-sammanfattnings variant på den här pjäsen som, kunde finnas som istället-val.. om man hade typ ½-timme till övers för politisk teater!
Nå, det kanske låter som om jag var missnöjd.... men näähäää, jag hade en fantastisk eftermiddag & kväll med vännen, åt en gudomlig sallad & jag fick faktiskt inte ont i baken där jag satt.. jag gillar att gå på teater, även om jag inte alltid är lyrisk över framförandet..... & vi har säker fått mer stoff att diskutera.... vännen & jag!

Det Kommer En Recension Av Gårdagens Feministisk/Historiska Kultur-Evenemang

Men inte just nu...
Jag har lite bråttom med att läsa samiska texterna.... måste hinna bli klar tills om nån timme..
Men håll ut för 17, jag ska knåpa ihop nått alldeles snart.. typ imorrn!
Dessutom tänkte jag recensera en alldeles ny CD (med ett band som har bytt namn till en förkortning man lätt kan blanda ihop med nån hårprodukt) som kommer ut alldeles strax, den har snurrat på rätt galet här dom senaste dagarna... (& det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att den är så spännande) .... men nu tillbax till texterna...... "Sámi mediat ja sámegiella mediain" (inte heller det så spännande faktiskt..)

onsdag 6 december 2006

Måste Bara Visa Upp Min Keps-Samling !

Keps-historia
Saddle & Sabre, Vasastan / Chicago Bulls, Gullmarsplan / Opera, Jokkmokk(pizzerian & baren man hängde på )
Undrarns vilken som är den största dyrgripen.. jag gillar dem alla.. på olika sätt ..

Nu Är Det Dax Att Vänsterprassla !

Mina vänner börjar tycka jag borde vänstervridas, eller iallafall Vänster-Orgenteras, så imorrn är det dax för förkovring i Kulturell Femisistisk Vänster Historia på Statsteatern, det ser jag fram emot som 17 ! Inget skrämmer mig i så bra sällskap!
Förövrigt: Tryckt CD-omslag idag.. najs.. nu lite gris-sova på soffan.. sedan lite mat... sedan läsa om platsnamn i tornedalen (eller nånstans...) på samiska..

måndag 4 december 2006

Tandjäveln Sitter Kvar, Den Ska Bli Min Livs-Investering !

Ja, det är klart att jag inte skulle dra ut den där avbitna tanden längst bak i underkäken... nä nä.. Den ska fixas till & det ska på en krona & allt kommer bli så bra & billigt.. bara en 5000 spänn.. Det blev en massa bedövning & dom slipade ner skiten jättemycke & det iiiilar utav bara helvette när jag dricker nått kallt.. eller nått varmt... & inte förrns om 2 veckor ska dom fixa till resten... men säkert snyggt & bra & så..... hmm

Nu Till Tandis.......,

Ska dra ut en tand om 20 minuter...... uuuääääähhhhkkk !!!

söndag 3 december 2006

Som Några Vet Så Är Jag Mycket Svag För Tryckpressar Vid Namn Heidelberg

& idag hittade jag Jul-Choklad med nästan samma namn, måste vara gudomligt god.. eller iallafall så är den snygg.. & har fint namn !
& något jag kommer att ha med mig till alla glöggpartyn i år...

Jag Är Inte Bara Borgarbracka....


Jag är En Wannabee-Trucker Åxå
Just hemkommen från en favorit-bar, vid namn Saddle & Sabre

lördag 2 december 2006

Världens Coolaste Pepparkaksgubbar !

Mina gamla idoler : Gubbsen i Kiss har blivit life-size-pepparkaksgubbar i skyltfönstret på PUB (Drottninggatan), nu har julen & julskyltningen äntligen fått en mening för mej!
Update: Alltså, pepparkaksgubbarna spelar åxå, detta kan alltså vara den absolut bästa julkonserten ni någonsin kommer att bevista, gå dit för17 , det är en fröjd både för ögon & öron ! ( skulle även vilja få smaka på dom....)

Men L8 Kom Igeeeen, Kom Ut Ur Garderoben Nu Då För Faaan !

Det var vad jag hörde igår när jag var ute på gallej... Det var både det ena & det andra & allt var väldigt snällt.. jag kände mej som hej & hå jag vill bara stå på tå för allt är så härligt nuförtiden. Men OK mina vänner... & alla andra som jag känner... & dom som jag inte heller känner..
Det är något som jag måste erkänna:
OK...... Jag ÄR en Stekarinna
  • jag gillar inte att gå på sunkiga ställen
  • jag tycker om lyx
  • jag älskar dyr choklad
  • jag bor som en drottning
  • jag vill börja varje dag med champagne till frukost
  • min bohemiska vänster-style är bara en täckmantel
  • jag tycker om att köpa dyra saker till mej själv
  • jag lunchar ute oftare än jag vill medge
  • jag tänker köpa nya snygga dyra glasögon till mej själv väldigt snart
  • jag är lugn, landad & borgerlig (har trott att jag fortfarande var hysterisk, högtflygande vild & anti)

Ja så var DET sagt... & nu ska jag försöka att inte fortsätta lura mej själv & stå för det här.... (Wish me luck ! )

En Hektiskt Morgon....

Ring-Ring .... Telefonen ringer.. hela sängen skakar... nån på andra linjen skriker att: ... määään faan sååååååver du sååå hääär daaaags, jaaag ääär nere paåå gatan nuu!... Jag hann precis slänga på mej en avslappnad outfit så står Jokkmokkarn utanför dörrn & ringer på. 7 minuter senare... när vi sitter & dricker kaffe.... så ringer det på dörrn igen... nu är det en granne som vill snacka om nått problem om nått & kommer in & står & dräller en bra stund... & precis när grannen gått ut & jag äntligen får börja sippa på mitt efterlängtade morgonkaffe... ja då ringer det i telefonen.. som jag inte hittar ... så jag får springa runt & leta medans den ruggiga ringsignalen bara fortsätter att skrälla... jag svarar tillslut & får en fråga om vi inte ska luncha på stan snart.. men snälla rara... jag har ju inte ens ätit frukost... men fan det låter ändå som en bra bra idé.. Oj oj oj... vilken morgon.... blev alldeles matt.....

fredag 1 december 2006

Allt Är Möjligt I Min "Möjlighets-Verkstad"

Det råder febril verksamhet här i min Verkstad. Inget är för stort eller för smått för att ta hit & mecka med. Igår var det fullt i Maskeraddräkts-Ateljén, Konferens-anläggningen, Form&Layout-byrån & Tryckanpassnings-Centralen, dessutom var det flera sittnigar i både Bistron & Café-Pulver här, & ändå är inte mitt Verkstads-Office färdigbyggt (fast det finns flera populära PC-Platser att slåss om redan nu). Idag har firma Jorggalizer bokat in sig för dataspels-översättningar, & det verkar som om att författar-kollektivet Villåt kommer att hänga här en hel del framöver.. ja det susar verkligten här i Centrum..... Härligt !