måndag 31 december 2007

Gott Nytt År alla chokladälskare ;)

Jag bara känner att 2008 kommer att rocka fett !
/Nyårs-kram från Tålvis

lördag 29 december 2007

Ääääääääntligen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Länge har jag tjatat..... men idag struntade jag i mitt köp-förbud som jag gav mej själv i förrgår & så gick jag till Matssons band & köpte guldfransar.... Sytt & slitit & många meter handsömnad för att få fast alla fransarna... men det var det värt... & nu kära vänner så har jag äntligen en alldeles fantastisk sammets ridå i min foajé.... nu sitter jag bara & väntar på att min gäst (som faktiskt renoverar sin foajé just nu) ska dyka upp & få göra storslagen entré här.... snart snart ... hoppas jag :)

En brandvarnare i min smak

Snapalarm behöver man inte skruva fast i taket, & det låter skitbra tycker jag! Det blir nämligen apfult. Jag stod för en stund sedan i oerhörd ångest över var jag skulle placera min brandvarnare ( som bara har legat på en dopfunt i hallen hur länge som helst nu) & så hittade jag den här i en tidning, fy faan va bra, jag ska beställa en snarast.

fredag 28 december 2007

Sovmorgon

Oj jag sov till tolv... det blir lunch till frukost då eller...

tisdag 25 december 2007

Shit... jag såg faktiskt Tompten igår !

För att få ner mättnaden efter all god julmat så tog vi en liten promenad... ja för att lixom göra lite extra plats för lite dessert, & för att inte helt tuppa av & behöva lägga sig på soffan under resten av kvällen. Hela Norberg var fullständigt Julpimpat i amerikansk stajl. Det lyser & glimmar i var & vartannat träd, buske, balkong & överallt annanstans åxå... Det står självlysande tomptar & dvärgar & hjortar i trädgårdarna.... precis helt gaaalet faktiskt. En ny trend verkar åxå vara att göra en "gran" av ljusslingor formaterade i pyramid... såna finns på alla höga monument här i byggden.
*
Nåväl, på promenaden i kvällsmörkret så fick vi syn på självaste Tompten som i full mundering... men utan sina renar... knackade på dörren i ett av grannhusen... han hade en förfärlig stämma & frågade det fanns några snälla barn. Vi stog bakom en enorm en & tjyvkikade... & vi såg att han hade en stor säck med sig, så det blev nog några klappar utdelade i den familjen. Vi hade inte ro att stanna för att se hur det hela slutade... eller hur länge han stannade... Vi gick tyst vidare & stack ner till sktridskobanan för att halkande snurra runt & göra lite julpirruetter.
*
När vi kom tillbaka till vårt julgäng så blev det en bejublad klapp-utdelning.... & jag tror bannemej att jag åker hem med snyggaste grejjerna :)

söndag 23 december 2007

GOD JUL! Språknämnden rekommenderar:

  • skriv isär: i dag, över lag, efter hand, före detta, i morgon
  • skriv ihop: alltför, återigen, häromdagen, ifall
  • använd som regel versalbokstäver för att ange Romerska siffror
  • bokstaven w tas som regel inte med i uppräkningen av det svenska alfabetet

Jag kom över ett ex av "Svenska skrivregler" utgiven av Svenska språknämnden och jag läser den med skräckblandad förtjusning.

Dom skriver om enkla och dubbla horungar i kapitlet om "markering av nytt stycke" vilket jag tycker är lite skojigt.

Jag är ju själv helt hopplös när det gäller stavning och jag kör konstant med överdriven särskrivning med bindestreck, för många utropstecken, för få eller för många punkter lite varstans, och jag hoppar över ord och använder & tecknet fast man inte ska... dessutom använder jag mig av versaler i början av en massa ord i rubriker fast man alls inte bör och så gör jag egna konstiga ord...

I dag har jag fått lära mig att det heter "öppenhjärtig" (inte öppenhjärtlig) och "omständlig" (inte omständig) så kanske kommer jag att skriva lite mera rätt (inte rättare) i framtiden. Det är iallafall kul att kunna slå upp... om utifallomatt man vill skriva rätt... och det kanske man vill... ibland.

Kolla in Språknämndens frågelåda vettja den var lite halvkul

God & Fridfull Jul

önskar jag Er alla!

/Lotta

lördag 22 december 2007

Släktforskaren i natten :)

Jag möts av mail av en nattforskare när jag kommer hem efter julölen:

-Hittade några släktdrag hahahahaha
en kommentar är:
kallades för "Mylly", eftersom han "var så pratsjuk, att han gnodde som en kvarn"

'
-Visste du att du har en släkting som var en av missionären August Lundbergs i Lannavaara främsta medhjälpare; de reste bl.a. tillsammans på en predikoresa till Norge 1892. Han bidrog tillsammans med Lundberg att utforma den riktning inom laestadianismen, som kallas öst-laestadianism.
*
Å jag som trodde att jag bara var smyg-laestus... bara hade dom där sidorna som visar sig i mitt val av inredning.. ja som att jag inte har gardiner (eller djävulens kallsonger), blommor eller TV... & så visar det sig att jag bär på en skugga av ansvaret till roten av allt det onda.... Mamma Mia jag känner att jag måste ut & missionera...
*
.... eller så finns det en mening i att jag i några dagar har känt ett starkt behov att inköpa en blomma..... & faktiskt drömt lite småperversa drömmar om en köksgardin :)

torsdag 20 december 2007

Igår : Tumba - Avslutning - City - Söder - McD - Imperiet - Pelikan :)

Idag: Lite trött & väldigt risig frisyr

Jag drömde igårnatt:

...att jag hade en motorbåt. Båten låg förtöjd vid en älv. Tre personer ville låna båten. Jag kände inte igen någon av de tre personerna men jag kände dom ändå. Jag fick en fråga av en om den kunde få låna båten. Jag ville inte men lät mej övertalas. Dom tre personerna åkte iväg i båten & körde rakt ner i en fors. En person dog, en person fiskade jag upp men var skadad & inte sej själv & den tredje bara försvann ur drömmen. Sedan vaknade jag av att den personen jag fiskat upp tryckte in sin äckligt vassa armbåge i min rygg & den vägrade sluta.
*
Nu: Väntar jag otåligt på den där julklappen som jag har beställt till mej själv ... den borde dimpa ner i brevlådan NU ! :)

onsdag 19 december 2007

Igår : Tumba - Skärholmen - Fruängen - Hem - Klippning vid Karlaplan - olivmiddag med tröjleverantör - Hiphopfest vid Stureplan - irländsk avslutning

Dagens tips: Dust It. En liten röd (dyr) burk i plast & i storlek som en mindre kryddburk som innehåller ett mycket fint vitt pulver att krydda ut över håret. Det ger en matt, torr & lite risig känsla, lite häx-stuk & man slipper känna sig så nyklippt :) Helt fantastisk produkt !
*
Nu : påväg till avslutningen :D

måndag 17 december 2007

Varmkorv - Glöggish i Årsta - Sightseeing till Alvik i mörkret - Etiopisk köttmiddag i Vasastan

Lite väl mätt... hur ska jag orka sova... & hur ska jag orka upp tidigt imorgon.... ja eller det är ju faktiskt idag jag ska upp...

onsdag 12 december 2007

God ljus morgon !

07.45 ringer det på dörren.... Diiiiiiing Dåååång.....

  • "Hej, oj, det var inte meningen att väcka dig, men det var du som hade problem med elen va. Ja & nu är jag här för att fixa den!"

Yrvaken & rufsig släpper jag harklande in el-mannen & stapplar sedan in i köket för att koka morgonkaffe. Det visar sig efter en stund att det är samma typ som har ringt & väckt mej ett otal gånger för att ställa frågor om olika elinstallatoner i mitt hem medans jag bodde i exil i Årsta., & jag hör aldrig riktig vad han säger...Men nu gör det ingenting han fick lampan i hallen att funka & så ska han dra om nån skum ledning som var olaglig.... så allt är förlåtet! Varde Ljus !

söndag 9 december 2007

sista natten i Årsta bakom soffan ... ialla fall för nu

Sitter i mitt eget kök & pustar ut efter att ha släpat hit dom sista prylarna från mitt Årsta-hem. Stambytet är klart & nu är det bara en målare som ska bli klar i mitt rum under dagen... & så städningen... men shit... jag som trodde att jag hade det bra förr... men nu.... det är så fint här så man dör... väldigt dammigt.. men väldigt väldigt bra... & stort... jag känner nu att jag bor otroligt stort... & så har jag gjort mej av med en massa grejjer så det bara ekar här... Stort & minimalistiskt... det ska jag försöka mej på nu... kanske :) .
Nu kaffe, skål !

fredag 7 december 2007

Ok nu är det bekräftat... Gary Oldman ÄR såklart same !

Jag kollade på nån Harry Potter film häromdagen & återupptäckte Gary Oldman som Sirius Black... Ja & då slog det mej plötsligt... han är inte bara snygg... han är ju same åxå... inte mer än 175 cm kort & kolla in hans kindben.... jag känner igen släktdragen banne mej ... På bilden härovan är han en kostymklädd dracula.... tyyyypiskt samiskt på min ära !

torsdag 6 december 2007

Hyvää Suomi !!!

Grattis Finland på självständighetsdagen !

Shiiiit... jag ser så äckliga filmer ! Äckligt äckligt bra ... & snygga snygga afficher ..


Otroligt äcklig & slämmig & bra & cool & syrlig & jag vet inte allt.... Coola coola tjejjer i den här filmen... & äckliga äckliga zombies.... jag mår illa nu.... & bra samtidigt :)
*

Strax innan Planet Terror så tycker jag ni ska ta er en titt på Death Proof... jag såg den förra veckan... flygande kroppsdelar av alla de slag... dessa två män lyckas ständigt göra filmer & gestaltningar av såna galet coola kvinnor ... eller... hur sjuk är jag egentligen.....

tisdag 4 december 2007

Nedräkning !

Min lägenhet ska va klar på fredag, dom ringde nyss.. Jeeeeeeeeeeeehoooooooooooooo ! Så det är nästan som om jag glömmer bort att jag har ont överallt... äh det känns mycket mindre nu dessutom :)
*
& så kan man idag se att jag är jag citerad i DN på sidan 4 i kulturdelen... man är alltså inte bara cool.... man är syrlig åxå :D
*
Läs här vad Lars Linder skriver om Museernas identitetskris i DN idag

måndag 3 december 2007

ont ont ont

i händerna gör det ont.. i ögonen gör det ont... i nacken gör det ont.... jag vill inte dricka kaffe.. jag vill bara ha fruktsoppa & corn flakes... & så vill jag bara sova, fast det gör ont det åxå.... Nån säger att det är influensa... andra säger gikt.... jag vet inte, men det är inte bra iallafall...

söndag 2 december 2007

Ute i Årsta igen

Tillbax till min hörna bakom soffan i Årsta. Har bokat tvätt tid & packat väskan till Tumba & jag tror allvarligt att jag blir Vasastansbo till helgen :D

lördag 1 december 2007

Oj.. kära... men jag kan inte ..

Ibland undrar man ... inget hörs någonstans ifrån.... & så plötsligt... DING-DÅNG ! så plingas det på från alla håll... Hur kommer det sig att alla gamla spöken helt sonika hör av sig & vill leka... samtidigt... Det är alls inte obehagligt... nej tvärtom... men jag kan inte riktigt begripa mej på deras tajming... Inte så att jag heller förvånas över deras kärlek som aldrig riktigt dör.. nej då jag vet att jag är alldeles otroligt älskvärd & jävligt kul & bra på både det ena & det andra.. & det är ju bra för självkännslan.. så jag klagar inte.. Men det enda jag verkligen vill & längtar efter.. det är röjja upp i min nästan färdiga lägenhet & flytta hem & sy ridåer & jobba & bo i Vasastan... så jag kan tyvärr inte flytta med till Porjus eller nån annastans heller... men tack ändå för alla fina frågor :)