söndag 28 februari 2010

Nattliga äventyr i Slakthusområdet

Någon sa att det finns en cool klubb inne på området som ligger på andra sidan min tunnelbanestation & vi började leta oss fram. Man måste ju ha koll på vad som händer i sina hoods!

På vägen passerades mitt blivande stam-lunch-ställe under Globens röda sken :)

Det var stort & ödsligt & vi letade oss fram på tomma gator i dramatiskt ljus... det kändes lite lagom läskigt... nästan som härlig skräckfilms-varning...

... & längst bort, längst in... självklart på Slakthusgatan hittade vi en... Country-klubb !
Jag bor verkligen i galna kvartér :)))

fredag 26 februari 2010

L8P8 från 2003-2010... ett långvarigt vävprojekt är äntligen avslutat :)

Mina nya skoband blev nyss färdiga

Jag tyckte det var en cool idé att väva in min signatur & årtal på mina skoband

Föga anade jag att det skulle dröja 7 år innan de blev klara... men nu tycker jag nästan att det är ännu coolare... L8P8-03 på ena & L8P8-10 på andra... jag är inte alltid snabb när jag ska slöjda till mig själv !
*
Mina gamla skoband & mina vävvåndor för ett år sedan kan du kolla här

Guldfeber :)

Fint skräp

Min nya futuristiska guldfärgade sladdlösa dammsugare med ufo-belysning... passar perfekt till alla mina guldfransar... guldtofsar... guldlasson...osv... men framförallt håller den numera all min jävla sammet lite mer dammfri !
*
Livsfarligt att dra till Ikea för att köpa tyg! Jag råkade samtidigt följa med min kompis in på en elbutik som ligger alldeles bredvid & där fick jag syn på en gulddammsugare som jag köpte omedelbums. Efter lite lunch hittade vi en annan elbutik & där fann jag samma dammsugare fast 500 spänn billigare, så då köpte jag den åxå.... sen gick jag & lämnade tillbaka den första förstås. Kul. Jag har inte haft dammsugare på nästan 10 år eller så för jag avskyr dammsugare & att dammsuga. Verkligen. Men nu har jag ändrat mig. Totalt. Jag avskyr bara fula, stora dammsugare med sladd. Jag tycker om snygga, sladdlösa, smaklösa dammsugare i guld & med cool belysning :)
*
Kanske lyckades dammsugaren även förgylla min middagsbjudning ikväll lite extra... eller så var det bara jag .... väldigt najs iallafall :)))

tisdag 23 februari 2010

Stockholm har blivit kallt ! T-banan i paustrafik

Nu har tunnelbanan börjat gå igen, jag ser några sporadiska tåg rulla förbi. Jag borde åka in till stan & fixa några grejer.... men jag pallar inte trängseln så jag tror jag väntar nån dag till... Jag tror jag ska gå till Globen & se om jag kan hitta vad jag behöver där... det är tveksamt ... men värt ett försök... & jag vet att jag helt säkert kan få tag på snus iallafall :)
*
Update: Nä det fanns inget vettigt i Globen (förutom snus). Jag vill kunna köpa verktyg, skruv, plugg, tyger & annat viktigt här på gångavstånd från mej... Igår tog jag mig till Sickla i solsken för att försöka köpa tyger där men då hade den stora tyg-shopen flyttat till Järfälla.... märligt. Jag måste ta mig in till stan iallafall, men det får bli imorgon för jag tror inte på att på den där tunnelbanan riktigt funkar ännu.

söndag 21 februari 2010

Skobansvävning är perfekt i snöyrväder :)

Min fina utsikt när jag sitter & väver

Idag blev jag klar med beställningen. Skönt att stryka från min "att göra-lista"!

Små små skoband till en liten kille som kommer att bli så fin :)

fredag 19 februari 2010

En ridå-galnings våta dröm :)

Jag öppnade kuvertet & när jag plockat ut biljetten stod att läsa ngt i en spretig stil...
*
Jag har firat med att gå på genrepet av Sommarnattens leende på Stadsteatern :) En härlig, rolig, välspelad & snygg show med operasångare, lite snusk & ett fullkomligt oräkneligt antal ridåer som faller dramatiskt genom hela första akten. Man kan säga att det enda som möjligen fattas för min personliga böjelse för ridåer är väl guldfransarna ;) Hela ensemblen är tight, men jag lyssnar särskilt på Pia Johansson när hon sjunger Send in The Clowns, så fantastiskt galet bra så man får rysningar (Det är dessutom jävligt coolt med en same på Stadsteaterns stora scen) & så ler jag när jag hör Peter Gardiners fina Dumma människor.

foto: Elisabeth Toll

onsdag 17 februari 2010

Kom nu alla samer i Sthlm till Saddle & Sabre ikväll Onsdag fr kl 18 ;)

Onsdagkväll, Tegnérgatan 9, Pubkväll , samer, jepp !
Sameföreningen i Stockholm
*
Jag har haft en märklig dag som började så fint & slutade med många sena timmar på akuten. Så kan det gå, men pubkvällen behöver alls inte sluta lika illa ska ni veta. Jag tror jag ska kosta på mig en baconburgare då... & ett glas rött eller så :)
Välkomna !
*
Update: Nu är klockan tio i två eller 01:50 & jag är nyss hemkommen från ännu ett lyckat samiskt barhäng i cowboy-miljö. Bra diskussioner, många skratt & fantastiska idéer som kom fram i ljuset under kvällen. Vi blir fler & fler för varje gång, det är så kul att så många fina hakar på & till oss som hängde kvar till stängning så delade barägaren Rob ut snygga CD-singlar :) Och jo det blev en liiiiten olycka men jag slapp akuten idag... jag lyckades klämma två fingrar i min egen dörr (jävligt tung säkerhetsdörr) innan jag stack iväg så nu har jag en halv nagel som är blåååå... snyggt kanske, men d gjorde attans ont... men nu har onsdagen gått & blivit torsdag & till kvällen så ska jag fira ännu mer med både tårta & genrepskultur i city ;) ååååå va jag é glad, Goo´natt :)))

söndag 14 februari 2010

Hyllbygge & packa upp all viktig skrot...

När jag rensade plånboken hittade jag det här fina klistermärket som jag fick under Jokkmokks marknad, men själv åt jag fiskbullar idag :)

I helgen har en del av hyllorna kommit upp. Jag måste iväg & köpa några fler hyllplan för den här väggen & så ska en till hylla konstrueras, men det tar sig. Äntligen kan jag jobba & faktiskt hitta mina saker !

Jag bara älskar mitt kontor :)

torsdag 11 februari 2010

Ut mé juldekorationerna & in med en magisk guldtofs :)

Den stora guldtofsen kommer nu ut från ventilen istället för de där julkulorna som nog hade hängt där lite för länge & skräpat... jag fick lite pikar om det igår så nu har jag bytt årstidsdekor :)
*
Jag gjorde en stor guldtofs av lite överblivna fransar & en liten del av mina guldrep som jag knyckt av en svensk magiker som brukar flyga över scenen med motorcykel... ja eller jag har faktiskt inte knyckt guldrepet... jag fick det av min tygleveratör som vet att jag är galen i guld & den där magigern hade glömt kvar repet där en gång... & det hade gått så lång tid att jag lixom bara fick det där repet (typ 30 meter!!!) som gåva när jag köpte tyg till en guldridå... fast magigern vet ju inte om det ;)

Borrningshjälpen

Först bjuder man på god middag... ser till att vinglasen fylls på då & då. Sen börjar man kolla vad alla gör på fredag... dryftar att man kan bjuda på middag igen då om man bara får hjälp med att få upp hyllorna rakt i kontoret & borra typ 36 hål i väggen.... Jo det funkade perfekt, det kommer hit en händig trupp & hjälper mig innan nästa middag... mat & vin är värsta bästa lockbetet :P

onsdag 10 februari 2010

Från morgonsol i Kiruna till nattsudd i Sthlm ... på en & samma dag :)

Solen sken & snön gnistrade på Kirunas flygplats när dagen började :)

En liten välkomstkommité som fixade bio på eftermidagen i nollgradigt Sthlm :)

Sedan blev det ju nattkaffe i baren på Imperiet åxå :)

tisdag 9 februari 2010

söndag 7 februari 2010

Jokkmokksmarknad :)))

Påpälsad & på väg till marknaden

Glada författare står & säljer 100 nordsamiska verb som gick åt som smör :)
*
Nu är jag tillbaka i Kiruna efter en extremt bra marknadshelg. Jag har träffat så många fina människor. Gamla & nya kompisar har dykt upp i vimlet. Jag har fått höra så många fina ord & jag fick se de allra snyggaste skorna dansandes...
.
För åtta år sedan sydde jag nämligen ett par apsnygga nuvttagat (vinterskor), de var nästan svarta med en smal vit rand som liksom rann på översidan & på hälen... kort svart höstskinn som jag slaktat, berett & sytt med omsorg... ja kärlek var det nog... så jävla snygga blev de i formen. Jag blev klar med dem precis före en marknad (då för åtta år sedan) & blev erbjuden en riktigt fin kniv i utbyte av en kokett & chic slöjdare som fick ögonen på snyggskorna så fort de var klara... så jag bytte. Tog själv de där långhåriga skorna med lite flummigare stil. Snygga de åxå, men inte alls sådär fulländade. Jag har ibland nästan ångrat att jag gjorde det där bytet & tänkt att de nog inte finns kvar längre. Att de är utslitna & bortslängda förstås. Men nu när jag var i Jokkmokk & kollade in utelivet fick jag se att de där fantastiska skorna faktiskt fortfarande hänger med, pryder sin bärare & gör honom ännu lite snyggare. Jag fick se dem dansa som tokar. Jag fick höra att de bara används vid väldigt speciella tillfällen. Jag fick veta att de aldrig lånas ut. De var fortfarande så där snygga som jag mindes. Jag fick se att de verkligen lever :)))

onsdag 3 februari 2010

Med många laddare mot Jokkmokk :)

Jag packar mina prylar nu. Hur många olika sladdar & laddare måsta man ha med sig på en helgtripp egentligen??? Imorgon kommer en kompis förbi här vid sextiden på morgonen och hämtar upp mig. Det bär av mot Jokkmokksmarknad nämligen. Skoj !
*
Sen undrar jag en grej... ligger det nått skumt bakom att man sätter på sig tröjan bakåfram? Jag har nämligen gjort det nu två dagar på raken & jag märker det inte förrns på kvällen sen... Jag kan inte minnas att jag brukar göra så... nä, det är nått nytt jag har börjat med... ja ja, det är kanske kul med förändring:)
*
Nå, men hej hopp, vi kanske ses i Jokkmokk !

måndag 1 februari 2010

mohikan

Nu är det mini-mohikan som gäller
*
Tog en runda på stan & i en affär tog jag av mig mössan. När jag passerade en spegel fick jag en chock. Herre guuuud det såg ut som jag hade pälsmössa på mig!!! .... mitt hår hade verkligen tagit en galen form. Nu fick det vara nog. Jag måste leta upp en frisör omedelbums! Nå, så jag hittade ett ställe där jag kunde slinka in för att trimma pälsmössan & kom ut därifrån med en fantastisk liten mohikanfrisyr. Lovely :)