måndag 31 maj 2010

Šthlm

Nu har jag kommit hem till fina sommarstockholm. Jag tänker tillbaka på helgen i Kiruna & på vad min farbror L sa till mig... "bara för att det är begravning så betyder det inte att vi ska ha tråkigt hela tiden"... & jäklar va kul vi hade :) & nu tänker jag åka iväg på sommarfrukost :)

fredag 28 maj 2010

Solen kom & värmde oss på vår tunga dag

På väg till min farbrors begravning
*

onsdag 26 maj 2010

Kiruna

Först höll vi på att hamna på Bromma... sedan var vi ruggigt nära att missa flyget.. men nu är vi här... Nollgradigt och snöblandat regn!

En helt ny melodi på huvudet :)

På badet med nya fräknarna
*
Jag har badat, grillat, klättrat, cyklat, åkt hissbana, sett världen från nya höjder , hittat skatter, ätit helt fantastiskt pepparortskött & fått världens finaste lilla lulesamiska melodi på hjärnan :) ... & om bara några få timmar åker jag en sväng till Kiruna.

fredag 21 maj 2010

Protokoll

Yes, nu är min sekreterarroll över för denna gång & styrelseprotokollet strax skickat. Sköööööööönt å inte samla på hög :)

*
Nattaklæm :)

måndag 17 maj 2010

å så kom sommar´n :)

Varmt & galet härligt på balkongen :)
Här ser vi min snyggaste pelargon & mitt fina vindsnurrefynd :))
*
Jag blev tvungen att sticka iväg och köpa ett balkongparasoll för nu börjar det bli olidligt att sitta och luncha därute i solgasset och sommarhettan :)

Samer i Sthlm - Kom & häng på Saddle & Sabre img tisdag den 18:e !

Nu är det dax igen :)

onsdag 12 maj 2010

Soffjäsning med gamla Djurgårdskollektivet :)

För en massa år sedan bodde J & P & jag ihop i ett grönt hus på Djurgården... I kväll åt vi middag hos mig & myste i soffan medans vi skrattade åt alla gamla galna historier :)))

tisdag 11 maj 2010

Cool samisk helg i Šthlm :))) Inspirerande !!!

I fredags var det samisk vårfest - här leker jag lite Lemmy under soundcheck... en lite gladare variant av Motörhead kanske :).. Senare blev det en bejublad konsert med DreamersDo (Mareno Nilsson & Lennart Lindgren) för kvällen förstärkt med Per Niila Stålka på jojk... Ruggigt bra !!!

Fullsatt konsert/festlokal :)

Ibland stod jag i baren :)

Tidigt på lördag morgon var det dags att rådda inför Giron Sámi Teáhter´s gästspel på Teater Pero i Stockholm... P-N, M & jag tog en liiten paus mitt i bärandet för att testa scenografin :) Senare fick vi uppleva en riktigt bra föreställning: Ovtta gouvvamánoija - En natt i februari. Efter allt detta var det dags för att äta middag med Same Ätnam-gänget som hade landsmöte i Stockholm under helgen. Kvällen avslutades på en härligt tokig efterfest med nya & gamla kompisar :)

Igår fick vi fint besök av ett coolt gäng från sameskolan i Gällivare & då tog några av oss stockholms-samer chansen att leka lite med dem på Skansen. Det slutade regna precis i rätt tid & vi sprang omkring som galningar & hade kuuuuuuul :)

För kärntruppen blev det avslutning efter god middag på ett coolt boule-hak... & det var jag som vann den andra omgången :))))

lördag 8 maj 2010

:)

Samiska vårfester kan vara helt... helt... fantastiska :) Allt var bra ! Bandet var bäst, gästerna var bäst, maten smakade bäst & jag kände mig bäst :)
natti natti

onsdag 5 maj 2010

Nu på fredag (den sjunde) smäller det i Gubbängen :)))

Vi är riktigt många som ska vårfesta ihop i Gubbängen :)))

söndag 2 maj 2010

Glädje :)

  • Jag har hittat världens bästa affär in tha hood... Ahlsell i Årsta har verkligen allt jag behöver
  • Det finns en ny uteservering precis runt hörnet som jag ska testa i solen med någon
  • Det blev årets första grillning till Valborg
  • Cykeln funkar även i år & jag har hittat Årstafältet & jag har redan hittat någonting på Årstafältet
  • Deklarationen är typ färdig
  • Mina fina kompisar kommer å fikar på min balkong
  • Jag bryr mig om en rosa pelargon ! (jag tror jag ska köpa en till så att den inte behöver känna sig ensam på balkongen & så att jag inte behöver känna dåligt samvete när jag inte är hemma)