fredag 30 juli 2010

Det Stora Svarta - Peter Matsa .... Ny fin bok :)

Min kompis Peter Matsa´s nya bok har kommit ut !
Beställ här :
*
Jag har inte hunnit läsa den själv ännu, men jag tror den är en hit :)

måndag 26 juli 2010

På vandring i Paradiset & jakten på det försvunna Samelägret !

Vi blev trötta på att bada & stack iväg på utflykt till skogen...

... & till Paradiset i Huddinge...

... vi hade hört om något Sameläger & hittade genast ledtrådar...

... det var bara att följa de gula markeringarna i Aslak Partapuolis fotspår...

... ibland fick man gå på en spång...

... ibland var det väldigt farligt...

... vi kom fram till en sjö... jag i mina röda sandaler :)

... jag doppade kameran under vattnet & plåtade grodyngel...

... så kom vi fram till platsen där det gamla Samelägret hade funnits & gick in i ett hus...

... P hade sandaler som funkar i branter ...

... vi såg inga tydliga lämningar förutom skrivna lappar...

... & en seite...

... & resterna av en sprängning... som tydligen var början till en kyrka...

... jo jag tyckte allt var så kul där i Paradiset :) ...

... på andra sidan viken finns ännu en seite som vi såg...

... vi hittade tillbaka till bilen efter en hel dag full av äventyr på nya stigar :)))

söndag 25 juli 2010

Tidig söndagsmorgon efter regnig & härlig natt

I går kväll kom mörkret. Det där härliga höstmörkret. Sedan kom regnet & kylde ner hela stan. Härligt! Jag har drömt om ballonger & såpbubblor hela natten. Det blev faktiskt någon typ av höstmiddag igår. Lasagne med egenhändigt gjorda pastaplattor. Jag har aldrig gjort pasta själv förr faktiskt.

Vi började med en loppisrunda i Vårberg där det inköptes tangentbord, cool kepa & en liten gullig kastrull. I Vårbergs centrum hittade vi en helt fantastiskt galen affär som hade allt ifrån galna guldvaxdukar till pastamaskiner..... så det inköptes alltså en pastamaskin... & jag lade på minnet var jag kan få tag på guldvaxdukar om det skulle behövas i framtiden. Vi gjorde både lasagneplattor & ostfyllda raviolisar som smakade fantastiskt, & det var supersvettigt att knåda pastadegen & sedan veva som en galning.... och väldigt väldigt kul.... och gott :)))
Nu skulle jag vilja gå på morgonpromenad, men jag har inga långbyxor med mig & ingen jacka & paraply heller. Det känns inte alls som något shorts & sandalvänder idag .... äh jag tar väl en kopp kaffe till då :)

måndag 19 juli 2010

Pascal Pinon är mina nya favoriter :)

Vi lyckades hamna på en fantastisk liten festival där det isländska bandet Pascal Pinon spelade härom kvällen... sedan blev det nakenbad i Vinterviken.... det är så härligt med sommar :)
*


*

En þú varst ævintýr


måndag 12 juli 2010

Homecoming # 2 :)))

Tidigt tog jag bilen till Centralen & hämtade upp en fin tågresenär. Sedan brände vi iväg till Sigtuna där Tant grön, tant brun & tant gredelin tydligen höll till. Vi hittade ett väldigt coolt badställe på några galna klippor utanför stan.... jättefint & varmt i vattnet. Jag skar upp fötterna, ett knä & en hand på musslor, men va gör det. Vi avslutade med att halta ner till kvarterskrogen för middag & kaffe på balkong i sommarnatten.

lördag 10 juli 2010

Homecoming :)

Vi kom alla tillbax till Sthlm nyss... en från Tysfjord i förrgår, jag från Muskö igår & en från Luleå i morse.. så vi drog till Nynäshamn & badade :)))

När jag kom tillbaka hem från pic-nic-badet så hade min guldridå slitit sig i sommarvindarna & blåst ut på balkongen :)
*
& på söndag hämtar jag en cool man som kommer tillbaks till stan :)))

måndag 5 juli 2010

Ugglan & jag !

En kvinnlig svensk artist kommer att ha en himla tuff kinesisk-drak-uggle-dekor med silverglitterbackdrop på sin sommarturné :)
*
En manlig svensk artist som inte gjort sina dekorer hos oss fick problem i helgen när dekorerna skulle riggas på produktions repet... de höll inte & gick sönder... Nu har jag lagat dem... lite kul att se hur de såg ut eftersom hon & han ska turnéra tillsammans... jag tycker våra dekorer var tuffare... & de kommer inte att gå sönder i första taget ;)
*
Imorgon smäller det. Det som ska bli stora slutklämmen på sommarens dekorjobb ska påbörjas & färdigställas fortare än kvickt... Jag ska hämta upp tygerna tidigt imorgon & så gasen i botten till Dalarö där jag hämtar upp morsan som åxå ska jobba, sen åker vi vidare ut till Muskö. Vi ska börja med att skära till så att vi hinner bli färdiga till premiären ... spännande :)))