lördag 29 januari 2011

Förkylning eller inte förkylning !

Hela familjen befinner sig i förkylningens gränsland. Lagade kok-kötts-frukost med resterna från gårdagens fantastiska middag.... hoppas att renköttet ska mota bort alla baciller som flyger runt här.... Har inte alls tid med sjukdomar nu !!!

fredag 28 januari 2011

I väntan på köttet :)

En jättegryta full med renkött står på spisen. Två män står i köket & fixar. En mycket ung man sitter i säng-soffan & spelar Angry Bird. Ett glas rött bredvid mig. Värsta bästa fredax-kvällen :)))

torsdag 27 januari 2011

Vår i luften :) & Samiskt Barhäng i Šthlm ikväll :)))

Solen skiner över Globen & in genom mina halvgrisiga fönster. Förra veckan hittade jag ett gäng lökar i skafferiet & nu blommar här små fina pärlhyacinter. Snön har inte smält bort än, men nu är våren här... Jag hör det på fåglarna som sjunger.... Jag ser det på solens "obarmhärtiga" strålar som gör att jag måste städa som en tok.... Jag känner det i kroppen, i hjärtat & i själen.... Det spelar ingen roll om det kommer lite snö till & kylan inte riktigt ger sig av än.... Nu är det banne mej vår !!!!

*
Ikväll är det Samiskt Barhäng på Cliff Barnes efter klockan 18.00 & jag ska dit en sväng, även om jag har massvis med jobb som ligger på hög inför Jokkmokksmarknad. Kul :)

onsdag 12 januari 2011

Samisk Söndag i Šthlm

Samisk Söndag - Sameföreningen i Stockholms nya pryl :)
Plats: Byggdegården Anna Whitlock - Eriksbergsgatan 8B

Först ut:
Söndagen den 27 mars kl 14.00 - 16-00
Anna-Stina Svakko föreläser om:
"Gávttit - Koder i samisk dräkt"
En inblick i det tysta språk samiska dräkter kan signalera i då och nutid. Med bilder från syd till nord över alla gränser. Föreläsaren är sameslöjdsmästare med specialitet inom samisk dräkt.
*
Entré
Medlemmar i Sameföreningen i Stockholm: 40 kr
Icke medlemmar: 80 kr
Barn upp till 12 år: gratis

lördag 1 januari 2011

Det nya coola Designer-Teamet STOORSTÅLKA :)

Per Niila Stålka, Juhán Niila Stålka & så jag.. Lotta Willborg Stoor har något stoort & coolt på G.... Samisk Design av sällan skådat slag... Av coola samer, för coola samer och för dem som längtar efter att bli lite colare.... så kolla in vår sida som vi jobbar på nu. :)
*
*