onsdag 9 juli 2008

Njutånger



Nu vet jag vart jag vill åka nästa gång!
Jag & Anja körde just igenom Njutånger & jag känner att jag snarast måste utforska platsen med detta fantasieggande namn.... Sverige är så vackert så jag dör... även efter E4:an.... jag är fortfarande lite hysteriskt positiv... även om jag har panikångest & andningssvårigheter :)

7 kommentarer:

Gudrun sa...

Njutånger e väl ett annat namn för "Ågren"...? Min brorsa och hans band har spelat in en skiva som heter Njutånger, för övrigt producerad av Peter R Ericson - Effets gitarrist. Lite kuriosa bara. Ni verkar haft det bra på era semestrar. Det vore roligt att ses snart. Jag drar till Nora över helgen på Proggfestival och sedan jobbar jag en vecka till. Därefter semester, vilken invigs med Patti Smith på Skeppsholmen och kröns med Neil Young i Göteborg.
Men ses nåt däremellan? Kram!

Lotta sa...

Coolt mé lite Njutångers-kuriosa :)

Ja vi hade det superbt på semestern... helt fantastiskt faktiskt :)

Jag drar till Muskö i helgen & ska sedan jobba hemma... så det vore jätte-najs å ses nästa vecka nån dag!! Hoppas du får en härlig proggfestival så hörs vi !!!

// Kram kram !

Anonym sa...

Hahaha, jag har tillbringat de flesta av mina somrar i Njutånger. Du är välkommen på besök :) När jag var hemma nu där så var det faktiskt till min stora förvånad en Sápmiflagga där.

Anonym sa...

Njutånger och ågren har inget med varandra att göra btw. Ånger är ett gammalt svensk ord för havsvik. (precis som i namnen enånger, harmånger etc)
Ordet njut har något med fiske att göra har jag för mig, kan kolla upp det.

Lotta sa...

Tack Marina!
okej, jag kommer gärna å hälsar på i Njutånger... jag har blivit lite fixerad av platsen med det där spännande namnet :)
Vore ju fantastiskt om du orkar kolla upp betydelsen ba ;P

Anonym sa...

Njuta är som jag trodde från det fornnordiska ordet nauta och betyder värdefull. Det är samma ord ordet nöt som i nötkött kommer ifrån. Någon som är av värde alltså.. SÅ en havsvik av värde, det är njutånger :D Massa fisk eller en hemlig skatt kanske ;P

Lotta sa...

Ååå Marina... en hemlig skatt.... vilket ställe... nu vill jag dit ännu mer :)

1000-tack !