tisdag 8 augusti 2006

Samisk Kolonist På Bystan, Javisst !!

Ett besök ute i spenaten med kamraten kan behövas när man har trampat trottoar i många många dar... Men lika skönt är det att återse Storstan efteråt.... med fickorna fulla med grönt & skönt....
Bystan = Nedsättande ord för landet eller landsbygden har vandrat till svenskan, via romani, ända från Persien där ordet bustan betyder trädgård.

12 kommentarer:

Anonym sa...

är det inte dags att åka och hälsa på i den riktiga spenaten,spenaten med stort S

Anonym sa...

Ååååh, mangold...

Anonym sa...

ohhh, firefighter!

Anonym sa...

oooooooooh, afterbirth...

Lotta sa...

I am a fajerrfajterrrrr !!! Quelle domage !!!

Anonym sa...

ooooh lala... bon fromage!

Anonym sa...

åhhhhh...tack för all denna information ang.svenska språket.och franska.och ängleska.äntligen kan jag andas och gå vidare i livet.eller helst åka båt.

Lotta sa...

Jag antar att det inte kan vara vilken båt som helst.... ingen plastis duger väl för fröken, eller? Å glöm inte persiskan....

Lotta sa...

Har just fått höra att Spenaten med stort S är typ Kiruna.... men jag skulle nog mer kalla det för .... fjällen eller nått... med stort F.. eller vad säger du "spenaten"

Anonym sa...

en tolknings fråga...fjäll=kargt,stenigt,öppet.....spenat=grönt,lummigt,klorofyll...hur ser det ut i typ kiruna

Anonym sa...

menade jag

Lotta sa...

ok, spenaten... inte ser d väl ut som spenat i kiruna.... det måste jag bara säga... mer som snö lixom.. ja ja... nu när jag vet vem du är så får du gärna kalla dig spenaten, vare sig du är i fjällen eller i klorodfyllen!!! om du inte bara är ute för att förvilla mej vill säga... När drar du till kontinenten föresten??