Igår var jag på 1-års kalas... ett riktigt najs kalas med vin till dom vuxna...
14 kommentarer:
Anonym
sa...
Hej Hopp L8 (och alla andra som det blir när man skriver på bloggar)!
Jag har levt i ett underligt litet vakum mellan tvätt, arbete och bilresor kors och tvärs över Sápmi. Knapt en sekund har ägnats åt den samiska bloggosfären mer än nödtorftigt skrivande på min egen sida. Men i övrigt - helt isolerad! Men nu ska jag kolla runt, jag ser redan att det hänt en del. Var det barnen som hade så där fina drinkar, eller varvade du ner när du om hem?
Det går för nabbt det här med att trycka på knappar på Internet. Nu ser jag ju att det var vin till dom vuxna. Bra tänkt, vi ska ju snart ha treårs kalas!
Vinälskaren: Ja d gick ju galet villt till på ert kalas ! Eller så kanske det var spänningen från kalas-nerven som gav feber.... va vet jag
Fika tanten: Klart att vi fick tårta... jätte god jordgubbdtårta var d... har ingen bild på den ... men d var en fantastisk skapelse... till både form & smak !! & rulltårtan har jag ingen aaaning om.. det är bara nått som låg där när jag gick förbir avrättningsplatsen.... så du får ta & höfta till nått.. du som kan !
Fd vinälskaren: precis... det kan ha blivit lite för liiite vin kanske... då kan man nog få fross-svettningar... har jag hört... eller nått, du kanske skulle testa rulltårta istället...
Fika-tanten: Ja det där kommer du att fixa, det hör jag d.. jag kommer gärna förbi & smakar på skapelsen när du har fått den i fason... om du har plats för mej i köket !?
Fikatanten! Jag har ett hett tips som jag fick av min mormor som i sin tur fick det av en ännu äldre kvinna som jobbade på en herrgård i början på 1900-talet. Hursomhelt, tipset är hur man gör en riktigt gooood tårtbotten eller sockerkaka. Knepet är att vispa under ånga!
Åh tack Anonym vinälskare/kakmonster! Vispa under ånga, det har jag aldrig hört talats om! Måste absolut provas! Gamla tanter vet oftast bäst hur en visp ska fluffa till smeten på bästa sätt!
14 kommentarer:
Hej Hopp L8 (och alla andra som det blir när man skriver på bloggar)!
Jag har levt i ett underligt litet vakum mellan tvätt, arbete och bilresor kors och tvärs över Sápmi. Knapt en sekund har ägnats åt den samiska bloggosfären mer än nödtorftigt skrivande på min egen sida. Men i övrigt - helt isolerad! Men nu ska jag kolla runt, jag ser redan att det hänt en del.
Var det barnen som hade så där fina drinkar, eller varvade du ner när du om hem?
Det går för nabbt det här med att trycka på knappar på Internet. Nu ser jag ju att det var vin till dom vuxna. Bra tänkt, vi ska ju snart ha treårs kalas!
det har börjat bli en sån där friskdrycksblogg-bejakarlivetblogg av detta. Snygga bilder!
Välkommen tillbax Victoria, här är allt så friskt & fräscht så ! Jag har snöat in på orange... aj lööv it !
Tack Ville !
Efter kalaset fick jag hög feber o frossa, kanske var det vinet?!
mvh vinälskaren
Men nog fick ni väl tårta? Inget kalas utan tårta!
Nu när jag kommer ihåg det - har du receptet på rulltårtan du lagt ut här uppe till höger. Den ser synnerligen smarrig ut!
Vinälskaren: Ja d gick ju galet villt till på ert kalas ! Eller så kanske det var spänningen från kalas-nerven som gav feber.... va vet jag
Fika tanten: Klart att vi fick tårta... jätte god jordgubbdtårta var d... har ingen bild på den ... men d var en fantastisk skapelse... till både form & smak !! & rulltårtan har jag ingen aaaning om.. det är bara nått som låg där när jag gick förbir avrättningsplatsen.... så du får ta & höfta till nått.. du som kan !
Hmm, ja det är nog kalasnerven som inte fick nog, strejkade liksom och spred sig som en eld genom kroppen.
fd vinälskaren
Ok, då höftar jag! Jag anar att det handlar om choklad, ägg, smör, mjölk och mjöl och eventuellt lite grädde!
Fd vinälskaren: precis... det kan ha blivit lite för liiite vin kanske... då kan man nog få fross-svettningar... har jag hört... eller nått, du kanske skulle testa rulltårta istället...
Fika-tanten: Ja det där kommer du att fixa, det hör jag d.. jag kommer gärna förbi & smakar på skapelsen när du har fått den i fason... om du har plats för mej i köket !?
Fikatanten! Jag har ett hett tips som jag fick av min mormor som i sin tur fick det av en ännu äldre kvinna som jobbade på en herrgård i början på 1900-talet. Hursomhelt, tipset är hur man gör en riktigt gooood tårtbotten eller sockerkaka. Knepet är att vispa under ånga!
Hälsningar: vinälskaren/kakmonstret
Vinälskaren/Kakmonstret: Var d så tårtan på kalaset var gjord ??? I såfall var den guuudomlig !! Men vadå under ånga???? alltså, hur går d till ???
Åh tack Anonym vinälskare/kakmonster!
Vispa under ånga, det har jag aldrig hört talats om! Måste absolut provas! Gamla tanter vet oftast bäst hur en visp ska fluffa till smeten på bästa sätt!
Skicka en kommentar