tisdag 25 december 2007

Shit... jag såg faktiskt Tompten igår !

För att få ner mättnaden efter all god julmat så tog vi en liten promenad... ja för att lixom göra lite extra plats för lite dessert, & för att inte helt tuppa av & behöva lägga sig på soffan under resten av kvällen. Hela Norberg var fullständigt Julpimpat i amerikansk stajl. Det lyser & glimmar i var & vartannat träd, buske, balkong & överallt annanstans åxå... Det står självlysande tomptar & dvärgar & hjortar i trädgårdarna.... precis helt gaaalet faktiskt. En ny trend verkar åxå vara att göra en "gran" av ljusslingor formaterade i pyramid... såna finns på alla höga monument här i byggden.
*
Nåväl, på promenaden i kvällsmörkret så fick vi syn på självaste Tompten som i full mundering... men utan sina renar... knackade på dörren i ett av grannhusen... han hade en förfärlig stämma & frågade det fanns några snälla barn. Vi stog bakom en enorm en & tjyvkikade... & vi såg att han hade en stor säck med sig, så det blev nog några klappar utdelade i den familjen. Vi hade inte ro att stanna för att se hur det hela slutade... eller hur länge han stannade... Vi gick tyst vidare & stack ner till sktridskobanan för att halkande snurra runt & göra lite julpirruetter.
*
När vi kom tillbaka till vårt julgäng så blev det en bejublad klapp-utdelning.... & jag tror bannemej att jag åker hem med snyggaste grejjerna :)

Inga kommentarer: