tisdag 10 februari 2009

Bra program

Nya vädrets offer på 2:an där Samuel Idivuoma åker runt & kollar in hur folk som bor i arktiska områden redan blivit ruggigt påverkade av att klimatet förändrats och blivit varmare. Igår var han på Grönland. Kolla in programmet här om du missade. Bra & Skrämmande att se hur snabbt isen smälter & hur svårt det blir att skaffa mat där man är beroende av tjocka isar för att jaga. Riktigt bra program !!!

4 kommentarer:

Gudrun sa...

jag blir mest förvånad över (och förbannad!) hur myndigheter och andra ansvariga alla år sagt: "det finns inget bevis på samband mellan miljöförstöring och klimatförändringar" och att det kommer ta lång tid innan vi påverkas. Helt plötsligt så är det tydligt överallt och det finns till och med programserier som visar på detta...som dessutom sänds. Detta förhållningssätt à la struts att först inte låtsas om samband, att inte stödja froskning som kan svara på de frågor ingen vågar ställa, till ett klimatmedvetande i 190 tycker jag är märkligt....och fruktansvärt. Det känns ju väldigt mycket i elfte timmen om man säger så...

Lotta sa...

Ja förändringarna av klimatet är ju ett faktum & har gått snabbt. Srutsmentaliteten borde vara förbjuden! Att isen smälter kommer att påverka alla på jorden... ruggigt!

Anonym sa...

Bland det bättre som jag sett på teve. Synd bara att man jobbar kväll nästa gång som det går, ett plus för att man kan se det på nätet och att det går i repris.

Lotta sa...

Hej Nils, jag instämmer, det är ett väldigt, väldigt bra program!

Men du har iallafall nått intressant å se fram emot när du kommer hem från jobbet.. bara att kicka igång datorn & kolla in innan du somnar...