tisdag 24 februari 2009

Semlans dag

Mardi gras, buoiddes disdat eller fettisdag blev jag till slut varse att det var idag, fast jag trodde det var onsdag flera gånger. Ett litet semmelkalas blev bestämt & jag sprang iväg i snön & lyckades inhandla ett litet gäng semlor på bageriet där det var lååååååååååååååång kö. Ganska gott & ganska konstig bakelse.

4 kommentarer:

stella sweden sa...

förr var jag semmelgalning men det har jag slutat med efts jag inte tål gluten o hitta nåra utan? Nehejda!

Lotta sa...

Jag är ingen semmelgalning & så är jag laktosintolerant, så jag borde verkligen inte heller äta såna... men jag struntade i d å smaskade i mej semlan med grädde å allt, knäppt :)
men jag tror d é värre för magen med å inte tåla gluten va.. nåja nu är den dagen förbi ;)

Lilla Eken sa...

Trevligt med en semla emellanåt. En om dagen helst.

Vilka proffsiga tofsar det blev.
Kan du inte köpa de där röda näbbstövlarna då? Som du såg i gamla stan? (Jag gillar också röda skor men varje gång jag ska köpa de jag tittat ut så är de slut i min storlek - så därför har jag nästan bara vita. Vilket ju inte ens påminner om rött, på något sätt.)

Vad betyder luhkka?
/I.

Lotta sa...

God morgon Lilla Eken :)

Jag var väldigt nära att köpa de röda näbbisarna, men jag måste besinna mig lite & spara ihop lite pengar först... så jag får chansa på att de finns kvar i min storlek om ett tag (hjälp!)

Luhkka brukar översättas med "oväderskrage", & är typ en samisk cèpe eller poncho. Det finns en bild på en traditionell lite längre ner i inlägget som heter "bra program".

Ja tofsarna kommer bli så snygga på mina skoband när de blir klara :))))